“Necessitem plataformes que ens permetin créixer en la integració de les aplicacions IoT”

Vicenç Segales, Director d’Enginyeria de Codorniu, ens detalla en aquesta entrevista els reptes i desenvolupaments del projecte Ignite per integrar solucions 4.0

En què ha consistit el projecte Ignite?

El projecte IGNITE (Intelligent Machinery Monitoring and Encompassing) busca investigar, dissenyar i desenvolupar una arquitectura d’informació eficient, flexible, estàndard i segura per a la integració de solucions d’indústria 4.0.

Aquestes han de permetre la interconnexió dels diferents components de la cadena de valor (màquines i sensors), els sistemes de monitorització i control (PLCs/SCADAs), els sistemes de gestió (MES/PLM) i l’equip humà, com a base interoperable, flexible i escalable eficient per la implementació de solucions avançades en Indústria 4.0 allotjables al núvol i molt focalitzat a que serveixi de suport per a la implementació de solucions d’Intel·ligència Artificial aplicades als processos industrials.

Com contribueix Codorniu en el projecte?

Les contribucions més importants per part de Codorniu estan sent la definició dels requeriments industrials tant de necessitat de solucions tecnològiques de millora de processos, com de les infraestructures tecnològiques, i les proves de recollida i transmissió de dades a través de la plataforma pilot en condicions reals de planta així com la validació del tractament de les dades obtingudes i l’anàlisi de les possibilitats d’explotació.

Quin és el principal avenç del projecte?

La transformació digital de l’empresa industrial és un procés de gran complexitat i molt dinàmic. El principal avenç és el desenvolupament d’una plataforma que permeti integrar tant les aplicacions presents com les noves aplicacions que vindran a mig termini, en un format de màxima interoperabilitat, flexibilitat, fiabilitat i escalabilitat.

I el principal repte, quin ha estat?

La correcta definició de l’abast i necessitats i l’anàlisi de tecnologies actuals han estat la base, però els dos reptes han estat l’anàlisi provisional de les necessitats tecnològiques i operatives a futur, i el disseny d’experiments que permetessin una validació en condicions reals de treball.

Finalment, no per això menys rellevant, l’anàlisi de la ciberseguretat també és un dels punts clau.

Quines tecnologies digitals avançades s’han implementat en el projecte?

Sensòrica avançada, IoT, Xarxes de Comunicació, Protocols de comunicació MQTT i OPC-UA, i computació al Cloud mitjançant solucions Apache.

Quin impacte suposa l’IoT a la indústria?

L’impacte en els processos industrials és enorme i creix de forma exponencial, és per això que necessitem plataformes que ens permetin créixer de forma ràpida, àgil i fiable en la integració de les aplicacions IoT.

En el cas del Grup Raventós Codorniu inclou tota la cadena de valor, partint de la monitorització de les vinyes (Codorniu disposa de la major superfície de vinyar en una empresa europea), els processos d’elaboració dels vins, l’embotellat i la logística, i és essencial disposar d’un pla digital amb perspectiva i eines globals.

Afegeixi qualsevol altra informació que consideri d’interès, si us plau.

Voldríem destacar la qualitat tècnica i de gestió de l’equip humà d’Eurecat, estem comprovant com és un actor clau en el suport a la innovació i el desenvolupament industrial per a la transformació digital de les empreses nacionals, amb el seu enfoc multidisciplinar, experiència i capacitat tecnològica i d’innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Start a project

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.




    industriesdelfutur